Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningen Tâlô Mâlungsmål hade möte och berättade om Malungspôddn

När föreningen Tâlô Mâlungsmål bjöd in till träff imåndags fick de församlade veta mer om vad en Podd är och i synnerhet vad Malungspôddn är. Det var Stina Ivansson som berättade om arbetet med sistnämndapodd eller på malungsmål "pôdd".

Annons

En podd är ett radioprogram somligger på internet och kan nås av alla som har en internetuppkoppling. Det finns poddar som är nåbara från hela världen och dehar högst varierande innehåll.

Idén till Malungspôddn´ kom 2015 när Stina samtalade med sina väninnor från Malung. Hon är bosatt i Stockholm och arbetar med attproducera radioprogram för ett produktionsbolag. Hon har för till dags dato producerat fem program som ärtillgängliga från hemsidan "Malungspodden" eller facebook. Hon intervjuar i programmen profiler från Malungstrakten: Hasse Bengtsson, korvhandlare, Busk Margit, operasångerska, Lars Moberg, journalist, AinoTrosell, författare och Täpp Lars Arnesson, upplevelseproducent. De närvarande fick höra korta smakprov från de olika programmen.

Hon blev förvånad det starka gensvar hon fick när hon laut de första programmen. Det fyllde tydligen ett behov långt utanför Malungs gränser. Nu är hon på gång med en ny omgång program.

Hon har fått stöd i starten från Prins Eugenes kulturfondoch Talô Malungsmål och föreningen kommer även att framgent stödja hennes projekt.

Det visade sig att många av de närvarande på mötet var främmande för begreppet podd (pôdd) men att de flesta var innehavare av datoroch sålunda väcktes intresset att gå in på nätet och lyssna på Stinas program.

Mer läsning

Annons