Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreläsning om samer från Dalarna och Värmland

Torsdag den 6 april arrangerar en rad föreningar och organisationer en föreläsning i Malung om samer i Dalarna och Värmland. Den som håller i det hela är historikern Peter Ericson.

Annons

Peter Ericson är uppvuxen i Selånger och intresserade sig tidigt för samhällsfrågor och valde samhällsprogrammet på gymnasit när det var dags för studier.

Han började sig yrkesbana som barnskötare i Sundsvall och fortsatte med det efter att han genomfört militärtjänsten. Först flyttade han till Göteborg efter militärtjänsten och därefter till Stockholm.

Med tiden började han studera ungerska och nordsamiska. Efter det blev det vidare studier vid Umeå universitet och då var det samisk kultur och historia som fångade hans intresse. Han forskade en tid i ämnena och hade en tjänst som studierektor vid universitetet.

Han kommer nu till Malung och ska prata och berätta om samerna i Dalarna och Värmland, hur de levde och hade det under perioden 1500-1900-talet, vid en föreläsning som hålls på Sankt Olof hotell i Malung den 6 april, klockan 18.30.

Bakom arrangemanget står bland annat Malung-Sälens kommun, Malungs folkhögskola, Qvarnstensgrufvans vänner och Malungs hembygdsförening.

Mer läsning

Annons