Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare åtalas efter frontalkrock – misstänks ha skadat tre personer i trafikolyckan

Den 29 januari i år inträffade en trafikolycka på E16/riksväg 66 mellan Malung och Yttermalung,
Nu har föraren av den ena bilen åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik samt för vållande till kroppsskada, då tre män i den andra bilen skadades i olyckan.
Den åtalade mannen förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

Har grannen sålt dyraste huset? Klickbar karta: Här årets största fastighetsaffärer i din kommun

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i Stockholmsområdet. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Enligt åtalet ska mannen, den 29 januari i år, ha orsakat en trafikolycka på E16/riksväg 66 i höjd med Östra Utby mellan Malung och Yttermalung, i Malung-Sälens kommun.

Åklagaren anser att mannen "i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som krävts för att förhindra en trafikolycka" samt att han varit "ouppmärksam vid manövreringen av personbilen och på mötande trafik, vilket fått till följd att han fört personbilen över på mötande trafiks körbana" där han sedan frontalkrockade med en personbil.

Läs även: Två bilar i frontalkrock på E16 utanför Malung – artikel från den 29 januari

I TV-inslaget ovanför berättade räddningsledaren om olyckan, som skedde den 29 januari i år.

I den mötande personbilen färdades tre män som skadades i olyckan. Samtliga tre drabbades av olika former av frakturer. "NN har genom sitt framförande av bilen av oaktsamhet orsakat målsägandena de skador som framgår ovan", skriver åklagaren i åtalet.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, de tre skadade samt med två vittnen som berättar om sina iakttagelser vid olyckan vilket, enligt åklagaren, styrker att mannen har brustit i den omsorg och varsamhet som krävts för att förhindra trafikolyckan.

En man från Stockholmsområdet har åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för att ha orsakat en trafikolycka i Malung-Sälens kommun den 29 januari i år. Mannen förnekar brott. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Pontus Lundahl/TT

Åklagaren lägger även fram bevisning i form av fotografier från platsen samt en teknisk undersökning av den åtalade mannens bil vilket, enligt åklagaren, styrker att inga skador eller brister som kan ha bidragit till olyckan kunnat konstateras.

Den åtalade mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning