Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor under eftermiddagen – varning för svår halka: "Halt som tusan"

Under tisdagseftermiddagen har flera trafikolyckor inträffat i Sälen-området. Polisen har gått ut med en varning om halka.

Annons

Strax efter klockan 17.00 på tisdagseftermiddagen kom ett larm om en trafikolycka på väg 1054 i närheten av Stöten i Malung-Sälens kommun.

Enligt räddningstjänsten, som larmades till platsen tillsammans med ambulans, var en personbil och en lastbil inblandade.

– Det var halt som tusan på platsen och en lastbil gled av vägen och ner i diket. Då kom det en personbil som inte kunde stanna trots att han körde jättesakta, berättar Per Hampus, räddningschef.

Alla inblandade klarade sig dock utan skador.

En stund senare, vid klockan 17.41, larmades man om ytterligare en olycka i närheten – denna gång vid cirkulationsplats Lindvallen, riksväg 66, där en personbil krockat med en älg. Inte heller där ska föraren ha skadats.

En lastbilsolycka i höjd med Branäs har orsakat vissa trafikstörningar under tisdagseftermiddagen.

Dessutom ska en lastbil som kört i diket på väg 1024 i höjd med Branäs tidigare under eftermiddagen fortsatt orsaka vissa trafikstörningar. Enligt Trafikverket kan trafiken passera växelvis förbi platsen. Det är ännu oklart när bärgning kommer att ske.

Polisen Dalarna har tidigare under dagen gått ut och varnat för svår halka i just Malung-Sälens kommun orsakad av underkylt regn.

Texten uppdateras

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons