Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel av Skistar att elda upp troligt EU-migrantläger i Lindvallen

Miljökontoret i Malung-Sälens kommun har nu konstaterat att det var fel av Skistar att elda upp resterna av en koja som troligtvis hade använts av EU-migranter, det rapporterar SVT Dalarna.

Annons

En kväll i början av januari larmades räddningstjänsten till en brand i Lindvallen i Sälen. Det visade sig senare att det var skidföretaget Skistar som bränt ned en koja som ska ha varit en boplats för EU-migranter.

– Vi har eldat upp en skräpsamling och allt annat är spekulation, sa Jonas Bauer, chef för Skistar i Sälen, då till tidningen.

Läs mer [+]: Skistar eldade upp troligt EU-migrantläger – kan vara olagligt: "Vi har eldat upp en skräpsamling"

Nu har miljökontoret i Malung-Sälen enligt SVT Dalarna kommit fram till att det var fel av Skistar att elda upp skräphögen, det efter att man tillsammans med räddningstjänsten granskat brandresterna.

Skidföretaget Skistar har hävdat att man inte eldat upp någon olovlig bosättning i Lindvallen, utan att det handlar om en skräpsamling.  FOTO:ROBERT BERGSTRÖM

Kommunen menar att Skistar borde ha ansökt om tillstånd för att elda upp skräpet, ett tillstånd som de troligtvis inte fått eftersom man normalt bara får elda ris eller trä. Men ärendet kommer inte lämnas vidare till åklagare, eftersom det kommit så mycket snö i området att det är svårt att bedöma exakt vad det är som eldats upp. Däremot måste Skistar städa upp på platsen när snön försvunnit.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons