Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för den 47:e vårmarknaden i Malung

Till helgen är det dags för den 47:e vårmarknaden i Malung och som traditionen bjuder kommer Vild-Hasse att finnas på plats och sälja korv.
– Vi hoppas att det äntligen blir sommar så marknadskrafterna kommer igång, säger Evert Ryen, marknadsgeneral.

Annons

Vild-Hasse finns på plats under vårmarknaden.

Det har varit tufft för arrangörer av marknader de senaste åren och det verkar ha varit riktigt tungt under det gågna året. Dels dåligt väder, vilket fått konsekvensen att folket har stannat hemma i soffan och inte besökt de marknader som arrangerats. Men även bland knallarna verkar intresset ha svalnat. Det är inte lika många som håller på längre och då känner de att det inte ger något när besökarna sviker.

Men Evert Ryen, marknadsgeneral i Malung, är optimistisk och hoppas på att det blir fint väder och att besökarna kommer till helgens vårmarknad i Malung. Den rullar igång på fredagen och håller sedan på fram till söndag.

På plats finns mellan 150 och 200 knallar som erbjuder allehanda varor, allt från korv till sakerna som du bara inte klarar dig utan.

För de minsta eller mest godissugna besökarna blir det godisregn på både lördag och söndag. Det sker klockan 17.00 på lördagen och klockan 15.00 på söndagen. Platsen är Tingslunden för de godissugna.

Som det sig bör finns det ett tivoli på plats och det slår upp portarna vid lunch på fredag och sedan snurrar den sista karusellen klockan 17.00 på söndag.

Ingen riktig marknad uten Vild-Hasse och i år blir det ett extra spännande inslag kring honom. Vid två tillfällen på lördag eftermiddag, klockan 13.00 och 15.00 visas dokumentären om Vild-Hasse som filmaren Anders Berg gjort. han finns på plats och dessutom huvudrollsinnehavaren själv. Den lokala föreningen serverar kaffe på plats.

– Jag hoppas att den här marknaden är och blir den som vänder den trend som vi verkar vara i och att det blir massor med folk som besöker oss, summerar Evert Ryen.

Mer läsning

Annons