Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal har väckts för grov fridskränkning – misstänkte mannen ska även ha uttalat dödshot

En man från Malung-Sälens kommun har åtalats misstänkt för olaga hot samt grov fridskränkning, det sistnämnda mot en närstående person.
Båda brotten ska ha begåtts i Malung-Sälens kommun.
Den åtalade mannen förnekar brott i båda fallen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Många droppar små – här är 14 enkla tips på hur du kan spara vatten

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

100 000 saknar skyddsrum i Dalarna: "Det är först till kvarn som gäller"

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 60-årsåldern och bosatt i Malung-Sälens kommun. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för grov fridskränkning samt för olaga hot.

Enligt åtalet ska mannen, mellan slutet av juli i år och slutet av oktober i år, ha begått flera brottsliga handlingar mot en person som han är närstående till. Detta ska ha skett i Malung-Sälens kommun.

Mannen ska, vid flera tillfällen, ha slagit mot den andra personens armar, vid två olika tillfällen i augusti tagit tag om personens hals så att personen fick svårt att andas, samt vid flera tillfällen under perioden även uttalat hotelser om att han skulle döda personen.

Åklagaren anser att hoten "varit ägnat att hos NN framkalla allvarlig fruktan för den egna personliga säkerheten".

Dessutom skriver åklagaren i åtalet att "varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla" samt att "brottet har varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos NN i förhållandet till NN (den åtalade mannen)".

En man från Malung-Sälens kommun har åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för olaga hot samt grov fridskränkning. Mannen förnekar brott i båda fallen.

Den 5 oktober ska mannen även ha hotat att döda en annan person. Detta ska ha skett på en plats i centrala Malung. Enligt åklagaren var hotet "sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet".

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med de båda målsägarna och ett vittne som berättar vad målsägaren har berättat om händelserna gällande åtalspunkten grov fridskränkning.

Den åtalade mannen förnekar brott i båda fallen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons