Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung har fått sin första miljöbil

Annons

Det är förra kommunalrådet Per-Eric Aarnseth som på måndagen kom hem till Malung med sin nya Ford Fokus Flexibel. Han tror sig vara den förste som har en sådan bil i Malungs kommun. Men hoppas självfallet att det ska bli fler.

- Det som gjort att jag kunnat skaffa den här bilen är att den går både på etanol och bensin. Det är ett måste i dagsläget eftersom vi inte har någon etanolmack i Malung, säger Per-Eric Aarnseth.

- Men jag räknar med att vi snart ska ha en sådan. Då kommer säkert fler att skaffa bilar som drivs på etanol, tror Aarnseth.

Per-Eric Aarnseth kommer också att väcka frågan i Malungs kommun att man i sin bilpark ska köpa in en del bilar som går på etanol. Men detta är naturligtvis möjligt först när det finns en etanolmack på orten.

- Jag hoppas det inte ska dröja alltför länge, säger Per-Eric Aarnseth som pekar på att sådana bilar finns både i Falu och Borlänge kommuners förvaltningar.

När det gäller driften blir det aningen dyrare att åka på etanol. Men det skiljer inte mycket, säger Aarnseth som tror folk mer och mer kommer att få upp ögonen för hur farliga de föroreningar som finns är för människan.

- Jag är helt övertygad om att etanoldrivna bilar kommer mer och mer. Därför är det viktigt att vi från kommunens sida driver frågan att få någon av bensinbolagen att öppna en etanolmack i Malung för att de som vill ska ha möjlighet att åka med etanoldriven bil, säger Per-Eric Aarnseth.

Det fina med den här bilen är att man kan tanka både etanol och bensin.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons