Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktgalet självskryt

Annons

Svar till Lovar fortsatt

bevakning, den 29 januari:

Jag har med största intresse följt signaturens föregående välskrivna inlägg om politikernas handel och vandel, men beskrivningen av Maud Olofssons "omvändelse" får även andra konsekvenser. Nämligen att det ökande politikerföraktet får ny näring genom hennes agerande.

Var och en som har minsta tillstymmelse till sunt förnuft bör rimligtvis inse att hennes eget dito är högst tvivelaktigt. Förblindad av sin politiska ställning och makthunger utser hon sig som garant för centerpartiets fördubbling fram till valet 2010.

Hennes maktgalna självskryt får säkert en bumerangeffekt som får åtskilligt fler, än de enligt opinionsmätningar, 125000 väljare som

redan lämnat partiet att gå samma väg. Att hon som konstruktör av den alliansens tillkomst vid kafferepet hemma i Högfors är tydligen den merit hon kommer att rida till det yttersta på.

Helt omedveten om att hennes totala politiska omsvängning i frågor som legat centern närmast och hennes skrytsamma uttalanden klär av henne totalt.

Detta manér slår också över på andra politikers trovärdighet, därför är det en berättigad fråga om det över huvud taget längre finns sådana sällsynta exemplar kvar av denna art.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons