Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mait blev påbackad av bilist

Annons

Fredagen den 22 december hade Mait Ottoson som bor i Tällbergs järnvägsstation varit och handlat på Tempo tvärs över vägen.

Efter ett fall i badrummet för åtta år sedan, då hon krossade ryggen, behöver Mait rullator eller käpp när hon är ute och går.

-Eftersom jag hade handlat så hade jag "dramaten" (shoppingvagn på hjul. red anm) och käppen, berättar Mait som fyller 87 år i slutet av januari.

Ett tåg hade precis lämnat stationen och på gårdsplanen fanns både folk och bilar och rätt som det var så backade en stor bil rakt på Mait.

-Jag ramlade omkull och hamnade så jag fick ena bakhjulet mot magen. Folk skrek åt föraren "Stopp! Du har kört på en människa!"

-Som tur var hörde han, annars vet jag inte hur det hade gått, säger Mait och ögonen tåras av minnet.

Den chockade föraren bad flera gånger om ursäkt och upprepade att det inte var meningen.

Han och Mait har också haft kontakt efteråt och klarat upp sakerna mellan sig.

-Men min rädsla vill inte släppa. Bara att gå till affären tvärs över gatan har blivit en stor sak. Därför vill jag nu uppmana folk att vara försiktiga. Det är ett ögonblicksverk att något händer.

-Det hände mig fast jag går sakta, men tänk på alla springande barn! avslutar Mait Ottoson.

Polisen uppmanar alla som på något sätt är inblandade i trafikolyckor, oavsett om någon bli skadad eller inte, att byta namn och telefonnummer med varandra för säkerhets skull.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons