Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maffiamord väcker oro för gängkrig

Annons

En av ledarna för den sicilianska maffian Cosa Nostra mördades på onsdagen på öppen gata i öns huvudort Palermo, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Den 46-årige Nicolo Ingarao sköts med minst fyra skott när han lämnade en polisstation där han var tvungen att anmäla sig varje dag för att få kunna sitta i husarrest.

Bedömare fruktar att mordet på Ingarao, som ses som en lokal maffiaboss i Palermo, kan utlösa ett krig mellan olika grenar av Cosa Nostra, vars högste ledare Bernardo Provenzano greps för ett år sedan.

Ingarao hade gripits flera gånger de senaste tio åren och fick 2004 livstids fängelse för mord. Han friades dock i högre instans.

Ingarao greps igen i april 2006 och rättegången mot honom skulle ha börjat i april nästa år. Till dess skulle han sitta i husarrest.

Sedan Provenzano greps i april i fjol efter 43 år på flykt har utredare försökt komma underfund med hur Cosa Nostras nya ledning ser ut. Gripandet av Provenzano utlöste oro för att det skulle uppstå ett krig om vem som skulle ta över.

TT

Mer läsning

Annons