Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maffialedare sköts ihjäl i Palermo

Annons

En av ledarna för den sicilianska maffian Cosa Nostra sköts ihjäl på onsdagen, i fullt dagsljus och på öppen gata i Palermo.

Den 46-årige Nicolò Ingarao träffades av minst fyra skott när han vid niotiden på morgonen lämnade en polisstation där han dagligen hade plikt att anmäla sig.

Enligt den lokala polisen var Ingarao den kriminelle ledaren i Porta Nuova-distriktet i centrala Palermo.

Bedömare befarar att mordet kan utlösa ett krig mellan olika grenar av maffian, vars högste chef Bernardo Provenzano greps för ett år sedan.

Messineo tror dock att fler dödsskjutningar följer efter mordet på Ingarao.

En annan åklagare, Guido Lo Forte, sade att man håller på att analysera vad mordet kan betyda. Han ser det som ett tecken på att Cosa Nostra håller på att "koka över".

Ingarao har gripits åtskilliga gånger under de senaste tio åren och dömdes 2004 till livstids fängelse för mord. Domen revs dock upp av en appellationsdomstol.

Han greps igen förra året och var i väntan på rättegång placerad i husarrest.

Sedan Provenzano greps i april 2006, efter 43 år på flykt, har utredare försökt få reda på Cosa Nostras nya kommandostruktur. Även när Provenzano greps befarades att det kunde bli fullt krig.

Det senaste klankriget inom Cosa Nostra utspelade sig på 1980-talet med frekvent skottlossning på gatorna i centrala Palermo. Hundratals liv spilldes.

Till slut avgick klanen Corleone, som Provenzano tillhörde, med segern.

TT

Mer läsning

Annons