Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

m-politiker sluter upp bakom Bildt

Annons

Carl Bildts första tid som utrikesminister har präglats av utbredd kritik för intressen i oljeindustrin och påstådda uppdrag från krigslobbyn i USA.

Stödet i de egna leden verkar dock orubbat.

Förtroendet för utrikesminister Carl Bildt (m) är stort bland ledande moderata politiker runt om i landet, visar en rundringning TT har gjort.

Margareta Pålsson, ordförande i Skånemoderaternas förbundsstyrelse, stämmer in:

I moderaternas starkaste fäste, Stockholm, är stödet också stort, bedyrar partiets förbundsordförande i Stockholms län Erik Langby och Sten Nordin, ordförande för partiet i Stockholm stad.

Även Moderaternas ungdomsförbund ställer sig bakom Bildt:

Kritiken mot Bildt tror Wykman handlar om att oppositionen försöker skapa ännu en "ministerskandal" då man saknar en egen politik.

Bland politiska bedömare, ledarskribenter och oppositionspolitiker i riksdagen finns dock många kritiska röster. En del kräver till och med att Bildt avgår.

Bildt själv vill inte prata om stödet i partiet eller svara på om de opinionsmätningar som visar på sviktande väljarstöd för alliansen beror på stormen kring honom.

Enligt Bildt är det främst medier som driver kritiken mot honom.

Han tillägger att "det finns ett legitimt intresse av att granska" och medger att kritiken kan bottna i att han inte närvarat i riksdagens utrikesutskott i den mån som efterfrågats.

TT

Mer läsning

Annons