Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysistrate, Klein och Uddén

Annons

Konflikten i Mellanöstern tär på alla inblandade. Det är outhärdligt och sorgligt. Palestinier skjuter mot varandra medan världen är helt tyst och vardagen för både israeler och palestinier trasas sönder av fattigdom, arbetslöshet, förtryck och våld.

President Abbas tappra försök att stoppa våldet möter en mur av motstånd. Det är alltid män som startar krig i världen och kvinnor och barn som far illa, dödas, våldtas och hamnar i fattigdom. På antikens tid startade kvinnorna en framgångsrik kärleksstrejk.

Därför anser jag att vi kvinnor borde knyta ett nätverk och utse några duktiga kvinnor som kan leda ett fredsarbete. Mitt förslag på dessa kvinnor blir Helle Klein från Aftonbladet, Cecilia Uddén, journalist och reporter från Mellanöstern, och Anita Goldman, som är författare.

Dessa fantastiska kvinnor kan åstadkomma en hel del. Även vi kvinnor här i Sverige borde bilda ett nätverk för en bättre värld att leva i utan krig, våld och fattigdom. Vi har kraften. Vi måste resa oss mot allt våld och förtyck.

KATARINA GUSTAVSSON (KD), ORDFÖRANDE FÖR KD-KVINNOR I DALARNA

Mer läsning

Annons