Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycklig segrare hoppas kunna leva på musiken

Annons

De åtta finalisterna kunde genomföra tävlingen i strålande solsken och inför en ganska stor publik som samlats nära scenen på Jussi Björlings torg. Finalisterna var Kiss and tell, Blackline, Pär Eriksson, Malin Brännlund, Basically the same, Matilda Rylander. The royalties och Pool.

För segraren i Borlänge Tidnings talangtävling, Scen 2006, väntade förutom äran även en vacker glasplakett och ett presentkort på 5 000 kronor.

Juryn på vilken uppgiften att utse en segrare vilade bestod i år av Roger Östman, Petra Kvännå, Pierre Svärd, Stefan Almqvist och tävlingsledaren Åsa Kers.

Publikstödet var, från tävlingens första låt till den sista, mycket starkt. Styrkan i detta stöd var något bland andra tolvåriga Matilda Rylander från Borlänge kunde notera.

Matilda var tävlingens yngsta deltagare med en röst som imponerar stort. Tveklöst också en stor publikfavorit.

Publiken kunde glädjas åt en riktigt spännande tävling. En tävling i musik där utgången in i det sista verkade oviss.

När det blivit dags för paus och juryns enskilda överläggning tog fjolårets segrare, rockbandet Jell från Borlänge, över scenen.

- Det tog lite tid för oss i juryn att bestämma oss, konstaterade Åsa Kers då det blivit dags att berätta vem årets segrare var.

Beskedet om att han vunnit tävlingen verkade överraska Pär Eriksson en hel del.

- Det känns bara bra helt enkelt, försökte Pär lite senare beskriva sina känslor.

Men Pär medgav också att han inte varit riktigt beredd på att segern skulle bli hans.

- Jag trodde nog att något av banden skulle vinna, säger Pär Eriksson, 23 år, som valt att hårdsatsa på musiken.

Han har arbetat som musiklärare vid kommunala musikskolan i Ludvika i tre år och går nu högskoleutbildningen inom musik i Borlänge, Boom Town.

Pär spelar vidare i tre olika band och har ägnat en hel del tid åt sitt soloprojekt, det projekt som på lördagen gav honom segern i Scen 2006.

Han spelade då akustisk gitarr och sjöng låtar från början gjorda för vad som bäst kan beskrivas som en hel uppsättning instrument.

Pär kommer snart att släppa en skiva.

- Förhoppningsvis inom en månad, säger Pär.

Då det gäller framtiden hoppas Pär att kunna leva på musiken.

- Det är vad jag satsar på och jag vet också att det är möjligt. Jag har ju försörjt mig som musiklärare, påpekar Pär som ser ljust på den egna framtiden inom musiken.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons