Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat orienteringsläger

Annons

Lägret inleddes på fredagseftermiddagen och med invigning på kvällen där arrangörsklubbens egna ungdomar både bjöd på musik och en invigningssång.

Säter har skog nära staden och det bjöds på orienteringsövningar både på Åsen och i Ovangårdsberget. Ett av inslagen var en riktig nyhet, microorientering. Ett roligt inslag där det fanns fler än en skärm att välja på vid varje kontroll med bara 15-20 meters mellanrum och det gällde att stämpla vid rätt skärm. För dem som stämplade vid fel skärm blev det en straffrunda vid varvningen för varje felstämpling.

Många idrotter har svårt att locka tjejer, men både lägret och avslutningsdagens sprint-DM med start i Säterdalen och mål vid Kunsgårdsskolan, lockade ett stort antal tjejer i de yngre åldrarna, eller vad sägs om 50 deltagare i den yngsta klassen, flickor 12 år, vid tävlingen.

Under lägerdagarna bjöds förut-om orienteringsövningar även bland annat diskotek och att varje deltagande klubb skulle göra sin egen klubbflagga. Det blev ettsvårt val att kora bästa flagga, men segern gick till Insjöns IF.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons