Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad marsch till Gräsbrickan

Annons

Den 38:e Gräsbricksmarschen från Hedens by i Lima till Gräsbrickans fäbodar lockade 75 personer i lördags. Deltagarsiffran var hög men till rekordet som noterades en gång i tiden är det fortfarande långt. Då deltog 182 personer. I år fanns dock många unga med.

På traditionsenligt sätt samlades man tidigt på morgonen vid Erlandsgården i Heden där dagen blåstes in med en trumpetfanfar av Erik Stengårds. Bertil Eskilsson höll hälsningtalet och kyrkoherde Arne Söderbäck höll en morgonandakt. Bygdespelmän bjöd på underhållning.

Vid Gräsbrickans fäbodar var programmet späckat. Det inleddes med kulning av Maria Röjås. Sverre Hansson höll i underhållningen och ankomstmusik framfördes av Sara och Mattias Helje, Madelene Matsson och Caroline Westling. Dessutom spelade bygdespelmän och Bertil Eskilsson delade ut medaljer. Som vanligt bjöds det på fäbodens alla läckerheter vid ett dukat långbord.

- Vi kan konstatera att årets Gräsbricksmarsch blev mycket lyckad säger Bertil Eskilsson som varit med alla år i arrangörsstaben.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons