Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad marknad i Sälen

Annons

För första gången arrangerades en julmarknad på Sälens Högfjällshotell. Marknadsutställarna sålde sina alster i Vinterträdgården.

Det blev en lyckad marknad där det fanns de mest skiftande slag av hantverk. Ett 40-tal hantverkare hade kommit för att sälja sina alster och det var många som klarade av sina julklappsinköp på marknaden.

Bland marknadsförsäljarna kunde man hitta många som sålde lokalproducerad mat och det fanns flera som hade arbeten i trä. Det fanns även knivtillverkare, tomtetillverkare, och försäljare av kläder och vinterstrumpor.

Julmarknaden var även starten för försäljning av lotter på en bil där behållningen går till Barncancerfonden och där man brukar ha en stor gala kvällen före Vasaloppet på Högfjällshotellet.

- Det här verkar bra både när det gäller julmarknaden och starten på lottförsäljningen till Barncancergalan, sade Petra Backner som var en av dem som höll i trådarna för arrangemanget.

- Det här är verkligen ett bra sätt att kunna visa upp vad vi håller på med, sade förre landslagsmannen i skidskytte Roger Westling, som gör tavlor både i skuret trä och på duk.

Han hade många fina vintermotiv med i sitt stånd vid julmarknaden.

Efter julmarknaden på Högfjällshotellet var det julshow med julbord senare på kvällen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons