Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad marknad i Fixarverkstan

Annons

Utbudet var att betrakta som generöst och åtskilligt med allmänhet gjorde besök under de fyra timmar som marknaden pågick. När tidningen kom var det stundom kö vid kassan när de köp- glada skulle betala.

Det mesta fanns att inhandla från julgodis till vackra ljusgrupper och andra prydnadssaker som brukar vara gängse i julmarknadssammanhang.

Under de trivsamma timmarna kunde man även passa på att fynda i Fixarverkstans välförsedda loppmarknad. Där kunde man till en billig penning bland annat bli ägare till bättre begagnade skid-utrustningar, kläder, spel, lek- saker och intressanta böcker. Listan kunde göras betydligt längre än så.

Hela tiden förekom också servering av julkaffe med tilltugg och de som så önskade kunde även prova lyckan i ett lotteri med attraktiva vinster. Bland annat kunde de tursamma vinna Jan Guillous bok Madame Terror, en välfylld fruktkorg, glöggmuggar och ljusstakar.

- Det är verkligen fina vinster och allt har skänkts av lokala företag, berättade verkstadens samordnare, Karin Ekman, som passade på att uttrycka stor tacksamhet till de givmilda sponsorerna.

För övrigt konstaterade hon att årets julmarknad var den andra i sitt slag efter premiären förra året. Mycket, eller det mesta, talar nu för att arrangemanget kommer att bli en årligen återkommande tradition.

Det sammantagna nettot från lördagens julmarknad kommer oavkortat att användas till finansiering av Fixarverkstans alternativa julfirande som äger rum under fyra timmar på julaftonen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons