Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad kväll för en god sak

Annons

200 personer hade kommit till lördagskvällens thaifest i Folkets hus festsal.

Vid det här laget har den sortens tillställningar börjat bli en smula tradition i Ludvika med omnejd.

Det hela började med en kvällskurs i thailändsk matlagning och deltagarna trivdes så bra med varandra att man beslöt att fortsätta umgänget. Dels för att ha trevligt i största allmänhet och dels för att sprida kunskap om den thailändska kulturen.

Dessutom passade man på att förena nöjet med en nyttig insats.

Kursledaren Piawan Persson, boende i Sunnansjö, och hennes väninnor beslöt tämligen omgående, sedan man enats om en fortsättning av samarbetet, att behållningen av träffarna skulle gå till en mycket behjärtansvärd sak, till ett barnhem för över- levande efter Tsunamikatastrofen, i Pang Nga i Thailand.

Här har man också fått sponsorhjälp med råvarorna till matlagningen för de fem thairätter som utgjorde en viktig del i lördagskvällens program.

En annan viktig bit i sammanhanget är att, den här vägen, föra traditionen vidare till de yngsta ättlingarna till de företrädesvis unga kvinnor från Thailand som numera finns i våra trakter.

Att man lyckats i det avseendet kunde lätt konstateras när man fick se ett par unga flickor - Kim och Dream - direkt efter de båda nationalsångerna, framföra ett par thaidanser med tillönskan om god lycka för festdeltagarna.

Senare under kvällen blev det också utrymme för mera thaidansuppvisning, denna gång lokalt präglade från olika delar av landet.

Den här samlingen thaivänner kom alltså tillsammans genom en kurs i matlagning och att man väl förvaltade sina kunskaper på området kunde man lätt avläsa när man såg kön vid buffén av thailändsk mat.

Damerna hade själva stått för matlagningen och att festdeltagarna har goda erfarenheter av deras kulinariska färdigheter sedan förra thaifesten , i Saxdalen, är nog ingen alltför vild gissning. Redan den gången var festdeltagarna smått lyriska över festmaten.

Man får anta att festdeltagarna redan nu ser fram emot en uppföljning av lördagskvällens trivsamheter.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons