Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycka till som pensionär!

Annons

Polisens eminente presstalesman Bo Persson har, oväntat för allmänheten, avgått med ålderspension. Utseendemässigt stämmer det ej.

Jag och givetvis många med mig, har alltid beundrat hans lugna sätt. Synnerligen enkelt och lättfattat har han förklarat den polisiära situationen. Han var saklig, informativ och hade förmågan att alltid säga rätt antal ord. Få är nog de gånger det behövdes ställas extra frågor efter en presskonferens.

Andra polismän har vid olika tillfällen vikarierat för Bo men det blev inte rätta knorren. Ungefär som att skjuta över målet. Jag har svårt att tänka mig hur polisen i Dalarna ska hitta en lämplig efterträdare.

Jag har funderat på om jag skulle råka hamna i den situationen att jag måste rannsakas av polis. Jag skulle utan minsta tvekan ha begärt Bo som förhörsledare. Hans lugn och lättsamma sätt inger ett stort förtroende.

Nu kommer han att få tid att undersöka möjligheten att med "mamma" som handledare få möjlighet att lära sig tillreda deliciösa köttbullar och lukulliska kåldolmar. Pannbiff med mycket lök är ett alternativ.

Vi dalfolk vill tacka Bo Persson för hans många lysande framträdanden i tv. Hoppas att han får det bra som nybliven pensionär. Men faror lurar! Sköt hälsan, tänk på blodtryck och andra farligheter.

BM

Mer läsning

Annons