Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade tre på nätet

Annons

I tre fall hade mannen bjudit ut varor på Tradera, vid två tillfällen en mobiltelefon och vid ett tillfälle en dator.

En man i Kristianstad såg annonsen på en mobiltelefon, en Nokia 3510, på Tradera. Han fick sista budet och satte in 490 kronor på det konto som Säterbon uppgav. Men någon mobiltelefon såg mannen aldrig till.

Via Tradera fick mannen telefonnumret till Säterbon och ringde till honom. Nästa gång han försökte ringa hade Säterbon bytt telefonnummer till ett hemligt nummer.

En kvinna i Ramnäs såg en annons på Tradera på en mobiltelefon, även i detta fall en Noki 3510, och lade bud och vann budgivningen. Hon betalade in 435 kronor på mannens konto, varav 50 kronor avsåg frakt. Men någon telefon fick hon aldrig.

En man i Visby såg en annons på Tradera på en dator av fabrikat Dell. Han lade ett bud och vann budgivningen och betalade in 1270 kronor på Säterbons konto, varav 170 kronor avsåg frakt. Men någon dator fick mannen aldrig.

I tingsrätten nekade Säterbon till samtliga tre fall av misstänkt bedrägeri som han åtalats för.

Han uppgav bland annat att han var osäker på om han vid tillfället när brotten skulle ha begåtts ens hade en dator och i vart fall inte hade någon internetuppkoppling.

Tingrätten konstaterade att det klart framkommit att beloppen för de varor han sålt gått in på hans bankkonto. Rätten fann ingen rimlig förklaring till varför någon annan än Säterbon själv skulle ha använt inte bara hans namn och adress, utan även hans kontonummer som pengarna skulle överföras till.

Rätten dömde honom för tre fall av bedrägeri och förutom villkorlig dom och 50 dagsböter ska han betala ersättning till de tre drabbade med de summor som han lurat dem på.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons