Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lunchkonserter med Dan

Annons

För en och annan besökare av DA-veckan är hon redan ett bekant namn sedan sitt framträdande på Ludvika hembygdsgård under fjolårets upplaga.

Den här gången var dock programmet så späckat att hon inte fick plats inom ramen för de 40 programpunkterna.

Istället får hon nu två separata konserter inbokade.

- Det blir mest bekant material som jag kommer att presentera, i stort sett samma program som i fjol, berättar Magdalena som föredrar det lågmälda tilltalet i kommunikationen med sin publik.

Hellre en liten publik som lyssnar intresserat än en stor publik som råkar befinna sig på samma ställe som hon själv, är något utav hennes filosofi och många av de verkligt givande stunderna med programmet "Finnmarkens skald - möt Dan Andersson i ord och ton" har inträffat vid dialogen med publiken efter ordinarie program.

- Det är lärorikt att möta en kunnig publik, gärna en som ser helheten hos en skald som har ett allvar med glimten i ögat, menar hon.

I går framträdde hon i Disponentparken, som tidigarelagt sin lunchmusik ett par timmar för att inte kollidera med andra DA-arrangemang.

Publiken uppgick till 50-talet personer som tydligt visade sin uppskattaning över det välkomponerade programmet och sångerskans insats.

I dag heter spelplatsen Hammarbacken för duktiga Magdalena Danielsson.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons