Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnt på Wall Street

Annons

Det stod och vägde på börserna i New York även på tisdagen. Befarade sämre vinster oroade marknaden men högre råoljepriser pressade upp energiaktier. Handeln stängde på plus, men med små förändringar.

Dow Jones industriindex steg med 0,04 procent till 12|573,9, medan Nasdaqs kompositindex klättrade uppåt med 0,3 procent och avslutade dagen på 2|477,6.

Men det var torkan före floden av delårsrapporter, enligt analytiker. Efter stängningsdags på tisdagen inleds strömmen av rapporter och protokollet från den amerikanska centralbankens penningpolitiska möte publiceras på onsdagen, vilket tros kasta ljus över vart räntenivåerna är på väg. Tillsammans väntas det ge handeln fart.

Aktiemäklarna på Wall Street brottades dock på onsdagen med fortsatt oro över att vinsterna inte växer tillräckligt snabbt _ ett skäl till marknadens spända väntan på delårsrapporterna. Samtidigt skjutsade högre råoljepriser energiaktier uppåt.

Både Nasdaq och Dow Jones har nu hämtat upp det mesta av förlusterna efter världsmarknadens störtdykning i februari. Dow Jones steg för sjunde handelsdagen i rad. Aluminiumproducenten Alcoa var en av vinnarna, då bolagets förtjänst per aktie väntas skrivas upp.

Ekonomiprofessorn Frederic Mishkin, en av de sju styrelseledamöter som styr räntesättningen i den amerikanska centralbanken, varnade i ett tal för en alltför hög inflation, men påpekade att inflationen måste pressas tillbaka i en "takt som inte skadar ekonomin".

Uttalandet fick börserna att ta små glädjeskutt.

Citigroups aktie steg med 1,6 procent sedan The New York Times rapporterat om att bankjätten ska skära ned verksamheten med 26|000 jobb genom omprioriteringar.

TT

Mer läsning

Annons