Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnets uterink kan få tak

Annons

Det är Falu IF:s agerande att själva bidra med en stor ekonomisk grundplåt som gör att Lars Runsvik kan hoppas på att en ny ishall blir verklighet i Falun, trots det ekonomiska läget i kommunen.

- Ledningen för Falu IF resonerar på ett föredömligt sätt. De har förstått att det är slut på tiden när man kan komma till kommunen och bara be om pengar. Men i det här fallet har Falu IF meddelat att de själv kan stå för en stor del av kostnaden, säger Lars Runsvik.

Enligt uppgift kommer en såkallad överbyggnad att kosta cirka två miljoner kronor. Lars Runsvik säger att detta blir en punkt på dagordningen när det är dags att arbeta fram den kommande budgeten. Och han är optimistisk.

- Ja, eftersom Falu IF står för det stor del av kostnaden. Vi har inte diskuterat om det handlar om arbete eller rena pengar. Men jag menar att det faktiskt finns möjlighet att starta bygget det här året. Vi skulle kunna börja använda Falu IF:s ekonomiska del och sedan skjuta till kommens pengar när vi fått klart med i budgeten. Men detta är något som vi får undersöka, menar Lars Runsvik.

Torsten Byström, som är ordförande i Falu IF:s seniorverksamhet är mycket optimistisk.

- Nu ska vi sätta oss ner och prata med kommunen. Sedan får vi se vad som händer, säger han.

Var kommer pengarna ifrån som ni kan satsa i bygget?

- Nu är det inte klart hur stor vår grundplåt blir. Men vi har en ganska god ekonomi i klubben och vi anser att det är något mycket viktigt. Därför försöker vi nu göra den här satsningen, säger Torsten Byström.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons