Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet lovar bättre skidspår

Annons

När Lars Runsvik får veta resultatet av undersökningen har han flera förklaringar och svar på den kritik som framförts om Lugnets elljusspår. De grundläggande frågor kring elljusspåret är:

Varför finns inte möjlighet att åka på vallen, trots att där nyligen byggdes en ny elljusslinga?

- Vallen är ett utsatt läge, vädermässigt, och vi ville först skapa en ordentlig grund med konstsnö innan det var dags för tävlingarna senare i vinter. Nu är det utlagt och det ska vara fritt fram för vanlig skidåkning

Varför preparerar ni inte spåret oftare? Under en vinter är det många skidåkare som är kritiska till detta.

- Vi har så lite snö vilket innebär att en spårmaskin riskerar att riva upp sten och sand i spåret. Då är det bättre att låta bli. Detta är ett bekymmer. Sedan blir elljusspåret på Lugnet snabbt slitet eftersom där finns så många skidåkare.

Varför har ni inte tänt stadionområdet och gjort ett av världens största skidarenor inbjudande även på kvällarna?

- Vi har inte packat färdigt stadion med konstsnö och lagt färdigt de kablar som behövs inför Skidspelen. Det är jobb som vi gjort successivt. Men nu börjar det bli klart och det blir nu aktuellt att tända belysningen. Det är varken dyrt eller svårt eftersom vi har allt klart.

Så var det dags för nyheten på Lugnet.

- I vinter planerar vi att skapa ett barnspår som ska gå på stadionområdet. Tanken är att banan ska vara flack och passa barnen, som annars kan ha det jobbigt i den kuperade terrängen. Vi kanske kan kalla det för "Bubospåret". Detta spår ska man också kunna åka på kvällarna genom att vi nu ska tända upp stadionbelysningen.

Lars Runsvik berättar också att det nu ska byggas en skidlekplats i stadionområdet.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons