Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn demonstration i Moskva

Annons

Farhågorna om polisbrutalitet kom på skam när 1|500 Putinkritiska demonstranter möttes i Moskva, övervakade av ännu fler poliser.

När schacklegenden Garri Kasparov talade på måndagen var det inför 1|500 demonstranter på Pusjkin-torget i centrala Moskva, omringade av poliser och soldater från inrikesministeriet. Det var även i konkurrens med en oidentifierad skåpbil som störde hörbarheten genom att pumpa ut ljudet av skratt från sina högtalare.

Demonstrationen var den andra på tre dagar som lugnade dem som fruktat en upprepning av kravallerna vid demonstrationerna i april. Även dessa anordnades av oppositionsnätverket Det andra Ryssland och skapade en pr-katastrof för landet när hundratals demonstranter i Moskva och S:t Petersburg greps och misshandlades av polisen.

Om allt går enligt planerna blir de bönhörda i mars nästa år när Putins andra mandatperiod går ut. Rörelsen kritiserar dock Kreml för att vilja styra presidentvalet och det stundande parlamentsvalet i december.

Kreml avfärdar Det andra Ryssland som en grupp i marginalen av den politiska scenen och tillbakavisar västerländska beskyllningar om att demokratin nedrustats i Ryssland.

Enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax var runt 300 av personerna på torget journalister, utöver 260_280 demonstranter.

TT

Mer läsning

Annons