Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn början för årets studenter

Annons

Faktum är att det aldrig blev något riktigt drag vid utrusningen. Vädret var verkligen inte det roligaste. Kallt, en aning blåsigt och med regnet som låg på lur.

Visst visade många studenter sin glädje med sång, rop och kramar. Men många av tjejerna med korta kjolar och bara ben huttrade och skakade tänder.

Efter gratulationer från nära och kära tog årets 426 studenter plats i lövade och dekorerade lastbilar och gav sig av mot stadshuset i en kortege ledd av polis, musikkår och lärare.

Under kortegen blev det full fart, och studentsången skallade över stan.

Vid eken och stadshuset väntade vice kommunalrådet Maria Pettersson med ett tal.

- Finns det någon milstolpe i livet som firas så ordentligt som studentexamen, frågade hon och fick ett jubel till svar.

- Nu börjar livet, det riktiga, det fria livet, lovade hon och uppmanade de nyblivna studenterna att resa, uppleva och lära sig saker.

- Men snälla kom tillbaka hit och skaffa familj, vädjade hon sedan.

Alla studenter var väl värda att fira sin avslutning i går, men det fanns några som hade anledning att fira lite extra.

Tio elever fick nämligen stipendier eller gåvor av olika slag.

Peter Höök utnämndes till bästa elev på elprogrammet. Sara Karlsson och Simon Isaksson på estetprogrammet uppmärksammades för sitt personliga uttryck och sin experimentlusta.

Therese Jansson på NV-programmet belönades för att hon tagit skolarbetet på allvar, varit en god kamrat och har bredd i sina intressen.

Fredrik Remes utsågs till årets kockelev och Linn Söderström fick ett stipendium.

Carl-Erik Adolfsson på byggprogrammet fick en gåva för att han visat stor ambition i skolarbetet och varit en god kamrat och Peter Eriksson belönades som bästa kamrat.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons