Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikahem höjer sina hyror med 0,65 procent

Annons

Det visade sig att Lindvall var beredd att kompromissa rejält. Kravet från i höstas om att få höja hyrorna med 1,65 procent från 1 januari i år drog Lindvall tillbaka.
- Det här är en bra överenskommelse, bedömer Lena Hansson, dock ännu en gång med reservationen att den måste godkännas av stora förhandlingsdelegationen där det sitter med 16 medlemmar från olika bostadsområden.
Även Roger Borg tycker att man kommit fram till ett bra kompromissbud, Hyresgästföreningen har ju också fått backa från sitt krav i höstas om frysta hyror.
- Jag är nöjd med budet och bedömer att vi kan godta det, säger Borg.
Om förhandlingsdelegationen tyckte det samma i går kväll så skriver Borg och Hansson i dag klockan 14.00 under det nya avtalet med Ludvikahem.
Slutligen kan nämnas att om hyrorna höjs med 0,65 procent innebär det följande höjningar i kronor:
Är hyran i dag 3 000 kronor i månaden så ökar den med 20 kronor. Är hyran 3 500 ökar den med 23 kronor. Är hyran 4 000 ökar den med 26 kronor. Är hyran 5 000 ökar den med 33 kronor.
Är hyran 6 000 ökar den med 39 kronor. Är hyran 7 000 ökar den med 46 kronor.
Något tidsgräns med ett datum där när nya avtalet löper ut är inte satt men Hansson förmodar att Ludvikahem inom något år kommer att kalla till nya hyresförhandlingar.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons