Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikaduo på stöldturné

Annons

Två män, 22 respektive 18 år från Ludvika, har åtalats för nio fall av grova stölder, stöld, försök till bedrägeri och urkundsförfalskning. Brotten har begåtts under tiden april-december under 2004.

I alla fall har duon erkänt sig skyldiga till vad kammaråklagare Margareta Brolin lägger fram i sitt åtal för Falu tingsrätt.

Stöldraiderna inleddes i april i fjol då de båda tog sig in i en villa på Klenshyttevägen och stal fiskeutrustning till ett värde av 12 000 kronor.

Med jämna mellanrum fortsatte sedan stölderna i Gonäs, och Röda Stugan. Tv, kamera, dator och dvd-spelare var något av det som försvann för ägarna.

Kopparberg, Läsarbo och Smedjebacken blev nästa adresser för duon. I Smedjebacken försökte de två att få ut 20 resecheckar å 100 dollar på en bank. Resecheckarna var stulna och bluffen avslöjades av bankpersonalen.

Veckan före jul bröt man sig in i Sunnansjö och stal sprit och vin samt diverse köksmaskiner. Samma dag misslyckades man med ett inbrott vid Sköttsveden. Fullbordat blev det dock hos en granne där vin och en cd-spelare försvann.

En del av stöldgodset har anträffats vid husrannsakan.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons