Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zabdi vann VBU:s Idool 2007

/
  • Häktningsförhandlingarna pågår i Borlänge polishus. Foto: Janne Eriksson
  • Foto: Roland Berg
  • Vinnaren. Zabdi Paul Antonio Blanco från Mexiko vann finalen av School Idool. Han gjorde en bejublad spansk version av Robbie Williams Angels. Foto: Gunne Ramberg.

Annons

Under tre omgångar har startfältet minskat från tio till fyra personer. Vem som helst fick söka till tävlingen och sedan valde en jury ut de tio som gick vidare.

I går var det så dags för den stora finalen i Aveny. Lina Ersarp, Julia Rasmussen, Zabdi Blanco och Emma Svensson fick i tur och ordning sjunga varsina två låtar.

Lina Ersarp inledde med rockiga Whisky In The Jar. Det syntes tydligt att hon är van att stå på scenen och framför allt att hon trivs där. Energin riktigt strålade om henne.

Julia Rasmussen började något nervöst med Proud Mary, men kom snabbt över den första tröskeln och bjöd sedan på fin sång.

Frågan är dock om inte Zabdi Blancos framträdande var det mest emotsedda. Redan i en av de tidigare kvaltävlingarna hade han genomfört Robbie Williams låt Angels på spanska. Då visste jublet inga gränser och likadant blev det den här gången, när han sjöng den igen.

Emma Svensson framförde Not Ready To Make Nice av Dixie Chicks med klar och mycket vacker röst. I presentationen fick publiken veta att Emma vill satsa på en artistkarriär, vilket i så fall lovar gott.

När vinnaren slutligen skulle koras tog konferenciär Zanna Lundgren lång tid på sig. Väldigt lång. När de närvarande skruvat flera varv på sig i stolarna ropade hon ut Zabdi Blancos namn, medan Abbas The Winner Takes It All spelades i högtalarna.

Mer läsning

Annons