Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngling åtalas för narkotikabrott – Flashbackinlägg om narkotikaframställan läggs fram som bevisning

En tonårspojke från Ludvika kommun har åtalats misstänkt för narkotikabrott och knivinnehav.
I pojkens hem ska polisen ha hittat flera sorters narkotika. Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram ett inlägg som pojken ska ha gjort på nätforumet Flashback, i en tråd om narkotikaframställan.
Den åtalade pojken förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Pojken i fråga är i tonåren och bosatt i Ludvika kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt åtalet ska pojken, i mitten av september i år, ha haft narkotika i sin bostad. Det ska ha handlat om 5,07 gram amfetamin, 0,54 gram MDMA, 3,04 gram psilocin, 0,11 gram morfin, 4 tabletter diazepam och 1 tablett alprazolam, som allt är narkotikaklassat.

Vid samma tillfälle ska pojken, enligt åtalet, även ha haft en kniv som är konstruerad så att klingan eller bladet snabbt kan fällas ut, trots att han inte fyllt 21 år.

En tonårspojke från Ludvika kommun har åtalats  vid Falu tingsrätt misstänkt för narkotikabrott och knivinnehav. Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram ett inlägg som pojken ska ha gjort på nätforumet Flashback, i en tråd om narkotikaframställan.

Åklagaren skriver i åtalet att han yrkar på att narkotikan, vågen och en grinder, en slags kvarn som man kan mala ner örter eller narkotikapreparat med, som ska ha hittats i pojkens bostad och sedan beslagtagits, ska förverkas. Samma sak med den kniv som pojken ska ha haft, samt ett knogjärn och tre påsar med vallmofrön som åklagaren anser kunde "komma till brottslig användning".

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade pojken, beslagsprotokoll, fotografier över den beslagtagna kniven, narkotikan och övriga utrusningen.

Åklagaren lägger även fram ett inlägg som pojken ska ha skrivit i en tråd på nätforumet Flashback som bevisning. Inlägget ska ha skrivits i en forumtråd där narkotikaodling och narkotikaframställning diskuterades.

Den åtalade tonårspojken förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons