Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinn-vinn för alla när Lions lottar ut 1 300 paket

Just nu är det rena tomteverkstan i en lokal i Gallerian. Under flera kvällar är medlemmar i Lions samlade för att slå in paket som kommer att lottas ut under det sedvanliga julklappslotteriet.

Annons

DT träffade på massor av jultomtar i tomteverkstan. 1 300 paket ska slås in innan lottförsäljningen börjar den 26 november. Stående från vänster Jiri Pus, MariAnne Sand, Börje Lindén, Bert Broman och Jan Norrgo. Sittande från vänster Tommy Glas, Göran Hedman och Bengt Ljungkvist.

– Sammanlagt är det cirka 1 300 paket som ska slås in och sedan lastas på vår T-Ford. Lördagen den 26 november och på skyltsöndagen den 27 står vi på stan med våra lotter, berättar Jan Norrgo.

Totalt 12 000 lotter ska säljas och de allra flesta brukar bli sålda under julskyltningshelgen. Därav är det alltså vinst på ungefär var tionde lott och vinnarna får själva välja ut vilket paket de vill ha.

Ett val som kan visa sig mycket värdefullt, inte minst ställt i relation till att lotten bara kostar fem kronor.

– I ett paket har jag slagit in en klocka som är värd 498 kronor, säger Bengt Ljungkvist.

– I ett paket finns en hushållsgrej som är värd mellan 700 och 800 kronor, berättar Jan Norrgo och tillägger att värdet på innehållet i paketen är minst 30 kronor.

Lionsfolket är närmast överväldigade över den stöttning man får från företag och köpmän som sponsrar med vinsterna. Någonstans mellan 200 och 300 sponsorer har bidragit i år och här ingår också några företag som skänkt kartonger i varierande storlekar. All stöttning innebär att Lions får ett rejält netto.

– Vi får ju intäkter på 60 000 kronor om alla lotter blir sålda och allt går sedan vidare till välgörande ändamål. Mest lokalt här i bygden men även till annat, upplyser Norrgo.

Julklappslotteriet med samling kring den gamla T-Forden har gamla anor. Lions började med detta någon gång i skiftet 1960-1970-talen.

– I början kostade lotterna en krona, sedan höjde vi till två kronor och nu är lottpriset sedan länge fem kronor, upplyser Jan Norrgo.

Den som blir en femma fattigare på julskyltningen kan på julafton få öppna ett paket med en klocka värd flera hundralappar, berättar Bengt Ljungkvist.

Mer läsning

Annons