Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi blev rädda, flera har familj"

/

Annons

Det var på fredagseftermiddagen som hotet kom. En man med mörk röst ringde in och sa att en bomb skulle sprängas inom en timme. En kollega till China Towns ägare Jing-Jing Zhang tog emot samtalet.

- Han skrattade och berättade för mig att han trodde det var ett skämt. Det trodde jag också först, säger Jing-Jing Zhang.

Men när hon började skära bröd kom tankarna. 10 minuter tidigare hade man hittat en övergiven väska vid ett av borden. Kanske kunde hotet trots allt vara menat på allvar.

- Då sprang jag in till kontoret och ringde polisen. Det är klart jag blev rädd, säger hon.

Bombgruppen från Stockholm tillkallades. Kvarteret spärrades av. Inte förrän vid vid halv nio kom beskedet att väskan var ofarlig och att ingen bomb fanns i byggnaden. Än har inte polisen någon misstänkt för bombhotet.

- Vi hade ett möte med personalen efteråt. Även om vi inte trodde det var på allvar så var det såklart inte roligt, säger Jing-Jing Zang.

Hon tog över restaurangen för tio år. Tidigare fanns ett nedgånget hak i lokalerna. Att göra om restaurangen till en kinakrog har inte uppskattas av alla, och Jing-Jing Zhang har blivit hotad personligen tidigare. Men något hot mot restaurangen har inte kommit. Förrän nu.

- Det var tufft redan innan att driva en sådan här restaurang. Det känns inte så lätt nu.

Vad gör du om det kommer fler hot nu?

- Jag kan inte ge upp. Man får inte låta de här personerna vinna, säger Jing-Jing Zhang.

Mer läsning

Annons