Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varierad musikhöst i Cassels

/
  • Premiär. Shirley Clamp gör sitt första framträdande i Cassels när hon kommer dit med sitt kompband den 3 november.  Foto: Mikael Forslund

Annons

Det här är i stora drag vad Cassels stiftelse bjuder på under hösten.

De dubbla konserterna den 4 oktober till Charlie Normans minne med Robert Wells och Lennie Norman blir förstås en stor händelse. Ludvika kommuns kultur- och fritidsnämnd står bakom arrangemanget - som är avsett att bli årligt återkommande. Ett av inslagen blir utdelandet av ett stipendium.

- Vi har fått ihop ett bra och varierat program, säger Anders Stendalen, ordförande i stiftelsen.

Cassels dag den 1 september inleder höstprogrammet. Under den kvällens galakonsert spelar Cassels sinfonietta med musiker från Grängesbergs orkesterförening och Bergslagens kammarsymfoniker samt med hemvändande Grängesbergare. Solister är Ida Brännström, sopran, Christopher Lehman, flöjt, Ulf Wallin, vilolin, Geoffrey Cox, oboe och Teri Lee Eriksson, harpa. Dirigent är Klas Sjöblom och presentantör Örjan Hamrin.

På Kulturhusens dag den 9 september är det öppet i Cassels med visning och guidning.

Lördagen den 15 september hyllas Björn Afzelius med ett framträdande av gruppen Ikaros. Det blir musik från tiden med Hoola Bandoola Band fram till Afzelius sista skiva. Konserten kompletteras med en utställning om den kände Skånemusikerns liv.

Sångerskan Shirley Clamp kommer med ett ny album i oktober och publiken kan räkna med att det blir låtar från det när hon spelar med sitt kompband lördagen den 3 november.

En vecka senare ställer sig Patrik Isaksson och Sarah Dawn Finer på scenen och i slutet på månaden, närmare bestämt den 23 november, bjuder Kalle Moreaus och Bengan Jansson på sin julshow.

Höstprogrammet avslutas med julkonsert av Grängesbergs orkesterförening den 16 december.

Mer läsning

Annons