Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg påkörd och lämnad

/
  • Olycksfall? I dagsläget är det oklart om den unga vargtiken blev offer för en olyckshändelse, eller för den hätska rovdjursdebatten.
  • Brottsmisstanke. Poliserna Pär Israelsson och Johan Säfvenberg noterade att vargen sannolikt inte försökte korsa vägen, utan befann sig på vägbanan när den blev påkörd.

Annons

Det skulle i så fall betyda att vargen blev påkörd och lämnad, vilket innebär att den som körde på vargen gjort sig skyldig till en brottslig handling. Allt påkörd vilt ska anmälas.

Men i det här fallet handlar det dessutom om ett fredat djur som är statens egendom. Därmed rubriceras händelsen som ett misstänkt brott mot jaktlagsförordningen.

Vargkroppen fördes till polisstationen i Ludvika och ska sedan vidare till Statens veterinärmedicinska anstalt - SVA - för obduktion.

Polismännen Pär Israelsson och Johan Säfvenberg var de som hämtade vargen. De bildade sig också en första uppfattning om vad som hände.

- Vi hittade inga spår efter vargen i terrängen på sidorna av vägen. Det tyder på att vargen befann sig på vägen när den blev påkörd, påpekar polismännen.

Om det var frågan om en personbil eller lastbil är oklart. Om den påkörande bilen var en personbil bör den enligt Johan Säfvenberg ha fått skador.

- Det är ju så mycket plastdelar på moderna bilar.

Allt tyder också på att kollisionen med vargen var kraftig. Kroppen slungades flera meter i samband med påkörningen.

Mer läsning

Annons