Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern avslog egen "sop-motion"

Annons

Fredriksson skrev sin motion, förslag, i mars 2005. I torsdags, mer än två år senare, behandlades den av kommunfullmäktige. Beslutet blev avslag.

- Jag bifaller kommunstyrelsens förslag, sade något överraskande den ledande vänstermannen Sten G Johansson när han var upp i talarstolen.

Detta efter att ha först beklagat sig över att det med rådande system är svårt för icke bilburna att få i väg sitt avfall till Björnhyttans sopstation, eller återvinningscentralen i Grangärde.

Johansson hävdade att mobila återvinningsstationer finns i andra kommuner men menade ändå att Ludvika kommun i huvudsak bedriver en "väldigt bra verksamhet" vad beträffar sophämtningen.

- Problemet är att många invånare inte vet hur det funkar. När man talar med folk och informerar så säger de 'jaså, är det på det viset'. Tekniska kontoret bör gå ut med bättre information, betonade Sten G Johansson som särskilt anmärkte på kommunens hemsida på internet.

- Där talas det om 'olika fraktioner'. Jag tror inte att människor begriper vad som menas med detta.

Tekniska nämndens ordförande Sören Finnström (s) tackade vänsterpartisten för "alla kloka ord" och höll med om att informationen nog kan bli bättre.

- Men det är svårt med information. Vi har tagit med information i en almanacka som gått ut till alla hushåll och vi har vänt oss till pressen som gjort helsidor. Nu har vi inom tekniska nämnden bildat en marknadsföringsgrupp så får vi se vad som händer, filosoferade Finnström.

Därmed dog debatten. Ingen hade något att säga om Seibert Fredrikssons förslag om en rullande återvinningscentral i form av en lastbil med täckt släpvagn som skulle åka runt i bostadsområdena på i förväg uppgjorda tider.

Inte heller var det någon som kommenterade hans förslag om att ge allmänheten möjlighet att under vårmånaderna ringa efter en lastbil för hämtning av grövre sopor som till exempel skrotade möbler.

Inte ens Seibert Fredriksson hade något att säga. Men det berodde på att väljarnas dom vid höstens val innebar att han tvingades lämna "kommunens riksdag".

Mer läsning

Annons