Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörenhetsgala för barn i Bosnien

/
  • Streetdans. En grupp ungdomar från Ludvika bjöd publiken på en fartfylld streetdans under välgörenhetsgalan.
  • Galavärdinnor. Bakom välgörenhetsgalan på Aveny i Ludvika stod Anita Karadza och Johanna Drako, elever på Högbergsskolan i Ludvika.

Annons

Johanna Drako och Anita Karadza går sista året på samhällsprogrammet med ekonomiinriktning på Högbergsskolan i Ludvika. Som en del av utbildningen ska de genomföra ett projekt.

- Vi visste att barnhemmet i Bosnien nyligen brunnit och de över 100 barn som finns där saknade det mesta efter branden och detta skulle kunna vara ett sätt för oss som har det bra att hjälpa dem, berättar Anita Karadza.

Eftersom båda två gillar att uppträda och dansa så föll det sig naturligt att arrangera en välgörenhetsgala.

Genom att ta kontakt med en rad sponsorer lyckades de fixa så att kostnader för annonser, lokalhyra och annat inte skulle behöva tas från de pengar som kom in via biljettförsäljningen.

Båda är med i olika dansföreningar och genom att locka med sig kompisar från dem och dessutom anlita släkt och vänner lyckades Johanna Drako och Anita Karadza få ihop ett imponerande artistuppbåd.

För att nämna några fanns Pär Eriksson, Sarah Williams, en dansgrupp från La Danzers och många fler med på scenen under kvällen.

- Även min syster Adriana Karadza och hennes kompis Emelie Andersson sjöng och spelade, avslöjar Anita Karadza.

Hon räknar med att de fick ett överskott på i runda tal 10000 kronor som nu kommer att skickas till barnhemmet i Bosnien.

Mer läsning

Annons