Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägarbetare gjorde minst sagt udda fynd: "Får verkligen förklaringar till det dåliga skick vägen var i"

Telefonstolpar, stubbar, matjord – och delar av en gammal kakelugn. Arbetet på Bergsmansvägen i Grängesberg har lett till en hel del oväntade fynd.

Annons

Arbetet med att rusta upp den norra delen av Bergsmansvägen i Grängesberg pågår för fullt.

Vägen har delvis breddats via schaktning, en ny stödkant har lagts i kurvan ner mot Björkåskorsningen, bergs "slås sönder" och en ny mer normal vägkropp byggs och får därefter ”sätta sig” med en enklare beläggning över vintern.

Till våren ska man sedan asfaltera vägen ända uppåt gruvkontoret.

Läs även: Väg stängs av under vägarbete – väntas pågå flera månader framåt

Projektledaren Ove Heed på kommunens samhällsbyggnadsförvaltning.

Och arbetet har hitintills bjudit på en rad överraskningar. I den undermåliga och gamla vägkroppen har man nämligen hittat allt ifrån telefonstolpar, stubbar och matjord till delar av en gammal kakelugn.

– Vi får verkligen förklaringar till det dåliga skick vägen var i, säger projektledaren Ove Heed på kommunens samhällsbyggnadsförvaltning, i ett uttalade på Ludvika kommuns hemsida.

Det har även visat sig att berg tryckt på både från sidan och underifrån, något som bland annat lett till en ständigt gäckande vattensamling på ett ställe samt gjort vägbanan ojämn.

Men trots allt extraarbete som uppstått håller man än så länge tidsplanen och höstens arbeten väntas vara klara om några veckor.

– Ja, det har gått bra även om det har blivit mycket jobb för oss. Vi hade innan vi började arbetet trott att vägkroppen skulle vara dålig, men att den skulle vara så här dålig kunde vi inte ana.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons