Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädrets makter var med i Ludvika

/
  • Delade meningar. Uppfattningen om att det ska vara kul att klampa runt en stång på midsommar går uppenbarligen isär.
  • Fullt på tunet. Det var fullt på tunet vid gammelgården i Ludvika när det var dags för de traditionella lekarna runt stången.
  • Trött av allt firande. Ibland kan det bara bli för mycket av allt, speciellt på midsommarafton, då kan det vara skönt att vila sig en stund hos mamma.

Annons

De ansvariga för arrangemanget på Ludvika gammelgård var oroliga under hela midsommaraftonen hur det skulle gå med vädret. Kort innan det var dags att börja släppa in besökarna regnade det men lagom till folket kom upphörde regnet och det hölls sig borta under hela eftermiddagen.

- Vi hade bara en otrolig tur, konstaterar Håkan Holmborn, arrangörsstaben.

För att få upp stången gjordes ett upprop bland publiken och det visade sig finnas en grupp resliga karlar från Tyskland som var lämpliga för uppdraget och med deras hjälp kom midsommarstången på plats.

Besökarna fick dansa kring stången under ledning av Niklas Johansson på tunet inne på gammelgården och stundtals blev det mycket trångt för dem.

Under eftermiddagen radade sig de olika underhållningsinslagen upp sig, med bland annat folkdansgillet och Saxdalingarna.

Som traditionen bjuder fanns det självklart en rad andra inslag under programmet, som kaffeservering, chokladhjul, fiskdam, pilkastning, bollkastning och lotterier.

Bakom arrangemanget står Ludvika orienteringsklubb och detta är ett av de arrangemang som ger de bästa inkomsterna för klubben.

Mer läsning

Annons