Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsråd höll möte i Ludvika

/
  • Unga rådsmedlemmar. Under helgen arrangerades en ungdomskonferens i Ludvika och vid den medverkade bland annat Emma Stark och Samir Sandberg, från Sveriges ungdomsråd och från det lokala ungdomsrådet Helen Johannesson.

Annons

Ludvika har en gammal tradition när det handlar om ungdomsfrågor. År 1999 blev Ludvika årets ungdomskommun i landet, men intresset har uppenbarligen gått i vågor. Så sent som i höstas var det bara sju ungdomar som var engagerade i Ludvikas ungdomsråd, men nu har intresset ökat markant. I dag är cirka 35 ungdomar engagerade i ungdomsrådet.

Sveriges ungdomsråd håller två stora och fyra mindre träffar varje år.

Totalt har 120 kommuner någon form av ungdomsråd och av dessa är 50 medlemmar i Sveriges ungdomsråd.

– I vissa kommuner har ungdomsråden en budget på några tiotusen kronor och i andra handlar det om flera hundra tusen kronor, berättar Samir Sandberg, Sveriges ungdomsråd.

– Lite av syftet med engagemanget i ungdomsrådet är att det ska utvecklas till ett politiskt engagemang och det behöver inte handla om partipolitik, säger Samir Sandberg.

Under ungdomskonferensen i Ludvika som hade underrubriken ämneskonferens, var det frågor kring ledarskap och gruppdynamik som var ledorden.

- Vi har pratat om hur grupper ser ut och hur de fungerar och vad som kan hända i en grupp och framför allt hur problem som uppstår kan lösas, säger Emma Stark, Sveriges ungdomsråd.

Helen Johannesson, ungdomsrådet i Ludvika, konstaterade att de hade lyckats genomföra en uppskattat och bra konferens och att den gav mersmak.

Mer läsning

Annons