Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar bjuder Ludvikabor på skådespel

"Vår fantastiska slutshow", det är namnet på den föreställning som en grupp unga skådespelare bjuder på i Folkets hus på söndag.

Annons

Äldsta teatergruppen inom Västerbergslagens kulturskola bjuder på söndag in allmänheten till Folkets hus för en lättsam föreställning, fylld med sketcher. Från vänster David Himmelstrand, 19, Jesper Landqvist, 15, Emma Hörnfeldt, 17, Delicia Runnberg, 17, Julia Karlsson, 16, och Pelle Lindkvist, 15.

I veckan hade de sista träningen i Folkets hus och det var en sextett förväntansfulla och glada unga skådespelare som tidningen mötte.

– Vi har tränat en gång i veckan under ett halvår och det blir en föreställning uppdelad i flera scener. Att vara på väg, är det övergripande temat och det blir sketcher och mycket humor, lovar de.

Ungdomarna presenterar sig som den äldsta teatergruppen inom Västerbergslagens kulturskola. Slutshow då, hur kommer det sig?

– Jo, det är slutshow eftersom år lärare slutar till hösten, upplyser Delicia Runnberg, 17. Hennes skådespelarkolleger är David Himmelstrand, 19, Jesper Landqvist, 15, Julia Karlsson, 16, Pelle Lindkvist, 15, och Emma Hörnfeldt, 17.

Kanske kommer de att fortsätta med skådespeleri i någon form i vuxenålder. Jesper Landqvist har definitivt tänt på konstformen.

– Det är en dröm för mig att bli skådespelare. Det är en plan som jag har.

Föreställningen börjar 17.30 i Aveny och där kommer även slagverksgruppen Frusta att medverka.

– Det är fri entré, men de som vill kan ge ett frivilligt bidrag, meddelar skådespelargänget.

Mer läsning

Annons