Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man döms för ofredande – följde efter kvinna och drog henne i håret

En ung man drog en kvinna i håret på en buss i Ludvika kommun. Han döms nu för ofredande, för att ha följt efter kvinnan inne på bussen.
Själv förnekar mannen brott och hävdar att kvinnan först spottade på honom.

Annons

En ung man drog en kvinna i håret på en buss i Ludvika kommun. Han döms nu för ofredande, för att ha följt efter kvinnan inne på bussen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Rökande hyresgäst kan kosta fastighetsägaren miljonbelopp – miljöpolitikerna kräver åtgärder efter klagomål

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i norra Sverige. Den 30 maj i fjol befann sig mannen på en buss i Ludvika kommun och han ofredade då en kvinna.

Kvinnan har berättat att hon och en annan kvinna satt i bussen och pratade när den nu dömde mannen vände sig om och stirrade på dem. Hon frågade varför han gjorde så och han svarade att han fick stirra på vem han ville.

Då reste sig kvinnorna och gick längre fram i bussen. Strax efteråt följde mannen efter och satte sig på sätet bakom den ena kvinnan och drog henne lätt i håret. Det gjorde inte ont men kvinnan kände sig kränkt. Sedan gick mannen och satte sig på sin gamla plats.

Mannen själv har förnekat brott. Han har berättat att han tittade på kvinnorna och när de frågade honom om varför så sade att han fick titta på vem han ville. När kvinnorna reste sig och passerade honom så hävdar mannen att den ena kvinnan spottade på honom. Därför följde han efter, för att fråga varför hon gjorde så. Däremot hävdar han att han aldrig rörde kvinnan.

Den andra kvinnan har vittnat och berättat att hon såg att mannen rörde vid kvinnans hår lite lätt. Däremot såg hon inte att kvinnan spottade på mannen. Ett annat vittne, som satt i närheten, berättar samma sak.

Falu tingsrätt anser att då kvinnan inte fick ont av att mannen drog i hennes hår så ska han inte dömas för ringa misshandel, som han var åtalad misstänkt för. Däremot anser tingsrätten att mannen genom sitt beteende att följa efter kvinnan i bussen gjort sig skyldig till ofredande.

Falu tingsrätt dömer mannen för ofredande. Han döms till att betala 40 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons