Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvartett åtalas för grov misshandel – en av dem ska ha slagit fasthållen man

Fyra ynglingar har åtalats misstänkta för en grov misshandel i Ludvika kommun. De fyra ska ha slagit en femte man och tre av dem ska sedan ha hållit fast mannen medan den fjärde slog honom. Kvartetten förnekar brott.
Den fjärde mannen åtalas även misstänkt för att ha sparkat sönder en TV, vilket han erkänner.

Annons

Fyra ynglingar har åtalats misstänkta för en grov misshandel i Ludvika kommun. De fyra ska ha slagit en femte man och tre av dem ska sedan ha hållit fast mannen medan den fjärde slog honom. Obs: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Storbygget inleds i höst – små lägenheter dominerar i nybygget

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

En kvartett, bestående av tre unga män i 20-årsåldern och en tonårspojke, som är bosatt i Ludvika kommun, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för grov misshandel.

Enligt åtalet ska de fyra ynglingarna, i mitten av november i fjol, ha misshandlat en annan man på en plats i Ludvika kommun. En av dem ska ha slagit målsäganden i ansiktet och sedan ska de tre övriga ha dragit ner honom på golvet och slagit och sparkat på honom när han låg ner. Därefter ska trion ha hållit fast målsäganden medan den förstnämnde ynglingen tog strypgrepp på honom samt slog honom flera gånger i ansiktet och huvudet med knuten näve.

Åklagaren skriver i åtalet att brottet bör bedömas som grovt eftersom de fyra åtalade ynglingarna "visat särskild hänsynslöshet och råhet genom agerandet".

Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram fotografier föreställande målsägandens skador samt förhör med målsäganden och de fyra åtalade ynglingarna samt flera vittnen som ska ha sett händelsen. De fyra åtalade förnekar brott.

Vid samma datum och på samma plats ska mannen som utdelade slagen i ansiktet på målsäganden även ha sparkat sönder en TV. Han åtalas därför även misstänkt för skadegörelse. Han erkänner brott men uppger att han inte minns hur han hade sönder TV:n.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons