Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyskt inslag under midsommarfirandet i Grängesberg

/
  • Med tysk precision. Med tysk precision och under sakkunnig ledning kom midsommarstången vid Disponentparken på plats.
  • Blött. Det ville inte riktigt bli den där riktigt sköna sommardagen det ska vara när midsommar ska firas. Vid Disponentparken hängde molnen tunga och regnet droppade hela tiden.
  • Grodor på tyska. ”De små grodorna” låter lite annorlunda på tyska, men gesterna är de samma. Det framkom när en skytteklubb från Bremen gästade Disponentparken under midsommarfirandet på midsommardagen.
  • Glada tyskar. Vid midsommarfirandet vid Disponentparken i Grängesberg blev det tyska inslaget mycket påtagligt. En grupp tyskar från en skytteklubb i Bremen gästade trakterna och deltog med stor inlevelse i det traditionella midsommarfirandet i Grängesberg. Över lag blev annars midsommarfirandet i Västerbergslagen en blöt historia, i den bemärkelsen kom uppifrån. I Ludvika upphörde regnet lagom till stångresningen och höll sig sedan borta under resten av eftermiddagen.

Annons

Vid midsommarfirandet i Disponentparken deltog ett sällskap från en skytteklubb från Bremen i Tyskland och alla deltagarna hade sina högtidsdräkter på sig och utgjorde en ståtlig syn med alla medaljer och utmärkelser hängande på bröstet.

De kom intågande i sällskap med Gullabergs, som genom åren blivit ett husband vid firandet i Disponentparken.

Firandet invigdes av Agneta Frejd och hon hälsade alla välkomna innan överlämnade ordet till sin make Bengt Frejd och tillika ordförande i trädgårdsföreningen. Han hade till uppgift att överlämna årets stipendium till någon som gjort en särskilt värdefull insats för trädgårdsföreningen. I år föll valet på Kristian Ekstedt, för övrigt bror med Agneta Frejd.

Han fick priset för att han satt upp 45 fågelholkar i parken för cirka tio år sedan och har under alla år sedan dess skött dem varje år och fört noggranna anteckningar om vad som varit i holkarna.

Efter det var det dags för traditionella lekar kring stången, vilka för övrigt leddes av Agneta Frejds syster Kicki.

Ett annat inslag under eftermiddagen var möjligheten för de minsta att få rida på en ponny.

Sammantaget hade ett 100-tal besökare sökt sig till Disponentparken på midsommardagens eftermiddag.

Mer läsning

Annons