Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män åtalas för 20 olika brott

Annons

De 20-talet brotten har skett från slutet av 2006 fram till i februari i år.

Vid något tillfälle har bägge männen varit med vid brotten och vid några tillfällen har de agerat var och en på sitt håll.

26-åringen från Ludvika åtalas för att ha stulit en rakapparat från Hemköp i Ludvika till ett värde på 159 kronor. Tillsammans med 27-åringen åtalas han även för bilstöld som de stulit i Gonäs.

Dessutom åtalas han för två fall av ringa narkotikabrott, det handlar bland annat om att han haft tabletter klassad som narkotika med sig vid ett besök på Lindesbergs sjukhus.

I slutet av januari besökte 26-åring restaurang Sinus i Ludvika och då hade han en kniv med sig och var dessutom narkotikapåverkad. Efter ett inbrott i samma veva hade 26-åringen med sig gods från det aktuella inbrottet i en butik i Ludvika och åtalas därför även för häleri.

Bara dagarna efter var han in i samma butik och hade med sig tre knivar och åtalas därför för olaga innehav av kniv. Samma dag togs han även för narkotikabrott.

Den 27-årige Smedjebacksbon åtalas även för olovlig körning som skett i Ludvika i slutet av förra året. Samma dag greps han även för narkotikabrott och då även för olovligt innehav av knivolovligt innehav av farligt föremål och brott mot vapenlagen. Han hade fem knivar och en yxa med sig och dessutom patroner till ett skjutvapen.

I början av året var 27-åringen utanför restaurang Lindgården i Smedjebacken och hotade där en man med kniv. Dagen efter misshandlade han samme man utanför den aktuella restaurangen, det blir nu åtal för olaga hot och misshandel.

Till detta ska läggas ett narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning som inträffade i mitten av januari i Lindesberg

Mer läsning

Annons