Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förskolor blir en

Annons

På grund av sjunkande elevantal på Parkskolan finns det plats för dagisbarn och nu under sommaren har skollokaler anpassats till förskoleverksamhet.

- Jag har varit dit och tittat, och det ser väldigt bra ut. Skollokalerna är ombyggda så att de ska passa 1-5-åringar. Det är gjort en utemiljö som passar barnen. Det finns nu en stor lekplats på området, bland annat har lekutrustning från de båda andra förskolorna flyttats dit. Det har även köpts in en del nytt.

Social- och utbildningsnämnden fick i våras ja av kommunstyrelsen till 750 000 kronor för att kunna bygga om Lilla Park. Totalt rör det sig om 35-40 barn i åldern 1-5 år fördelat på två avdelningar som börjar på förskolan.

- Tidigare var det skolverksamhet från 6 år och uppåt i lokalerna. Nu blir det betydligt mindre barn. På skolan går elever upp till årskurs 9, men förskolebarnens lekyta är skilt från det område där eleverna uppehåller sig, så det blir ingen större beblandning.

Det är byggt ett litet staket runtom den "nya" förskolan och förutom lekredskap finns även små förvaringsbodar på området.

- Den här byggnaden blev över och så här sparar vi pengar på alla tänkbara sätt. Där de två förskolor var, där ägde inte vi fastigheterna utan hyrde. Det var inte ekonomiskt försvarbart att ha det så, säger Gradin.

Mer läsning

Annons