Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivselpremiär med Gullarbergs

/
  • Gemyt vid lokgrillen. Tisdagskvällens trivselpremiär blev lyckad och grillkorv med bröd fick strykande åtgång hos de glada grillmästarna Juni Karlsson (med ryggen mot kameran) och Kent Sjögren.
  • Kaffevärdinna. Siv Sjögren serverade massor av gott kaffe med tilltugg i GBBJ:s fina cafévagn.
  • Tågmiljö. Trivsel bland gamla lok och vagnar vid malmbangårdens lokstall är ett uppskattat sommarnöje för såväl hemmafolk som många tillresta.
  • Favoriter. Hemmabandet Gullarbergs med Jansa var uppskattade underhållare när GBBJ inledde sommarens trivselserie vid lokmuseet i Grängesberg på tisdagskvällen. Från vänster Jan-Erik Jansa, fiol, Kent Gullarbergs, dragspel, Lillie Gullarbergs, gitarr och Per Svensson elbas.
  • alternativ

Annons

De årligen återkommande trivselarrangemangen i den transporthistoriskt intressanta miljön på före detta malmbangården i Grängesberg är vid det här laget en gammal fin tradition som entusiasterna inom GBBJ vet att slå vakt om.

För många är dessa trivselkvällar ett uppskattat nöje och i publiken finns såväl hemmafolk som en hel del tillresta.

- Målsättningen är att erbjuda ett par timmars trevlig samvaro med olika underhållare varje gång. Ekonomiskt brukar det gå jämnt ut och ibland kan det bli ett litet netto. Trivselkvällarna är alltså ingen vinstmaskin för oss, konstaterade Alf Jansson, drivande kraft inom föreningen.

Under kvällen hade han den äran att få ta emot två fina gåvor till GBBJ. Donatorer var Kalle Björkman och Tommy Olsson som överlämnade en intressant viktskylt från ett ånglok respektive en välputsad smörjspruta i mässing som ett tillskott till lokmuseets samlingar av gammal järnvägsmateriel.

- Det är fina grejer och vi är mycket tacksamma, sade Jansson.

Musikerna höll igång med medryckande tongångar i två avdelningar. Under en paus förekom omfattande servering av kaffe med tilltugg i en av de gamla trävagnarna på området. Vid lokgrillen, tillverkad av fronten från den skrotade B-maskinen 1084, fick samtidigt grillkorven strykande åtgång. För marktjänsten svarade paret Siv och Kent Sjögren tillsammans med Juni Karlsson.

Mer läsning

Annons