Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio åtalas för fyrhjulingsstölder – en av männen ska ha tagit polisens batong och bitit polisen i handen

Tre män har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera stölder vid ett inbrott i Smedjebackens kommun.
En av männen åtalas även misstänkt för att ha bitit en polis i handen samt tagit polisens batong. Detta ska ha skett i Ludvika kommun.
En av männen erkänner stölderna, medan de andra två förnekar samtliga brott som de misstänks för.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

Stort dokument om världssuccén The Hives: "Vi har varit med under varandras musikaliska uppväxt"

Så många miljoner drog Björn Skifs och Sabaton in – här är de 100 inom musikbranschen som tjänade bäst

SÅ KÖPER DU PLUS

Tre män, från ett angränsande län, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den äldste mannen är i 30-årsåldern och de båda andra något yngre, båda två är i 25-årsåldern.

Enligt åtalet ska trion ha begått brotten i Söderbärke, Smedjebackens kommun, mellan den 26 oktober och den 27 oktober i år. De ska ha tagit och använd två fyrhjulingar och två motorcykelhjälmar i samband med ett inbrott på platsen.

Dessutom ska de ha försökt ta en annan fyrhjuling på samma plats. Enligt åtalet ska männen dock inte ha lyckats starta fyrhjulingen. Åklagaren anser att det bara var tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte kunde fullbordas.

Ägarna till fyrhjulingarna och hjälmarna yrkar på skadestånd på 10 000 kronor. Beloppet avser kränkningsersättning eftersom två barn på platsen vaknade under inbrottet och sedan dess har haft svårt att sova.

En av de båda yngre männen erkänner brotten medan de övriga två förnekar brotten.

Tre män har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera stölder vid ett inbrott i Smedjebackens kommun.En av männen åtalas även misstänkt för att ha bitit en polis i handen samt tagit polisens batong. Detta ska ha skett i Ludvika kommun, i samband med att mannen omhändertogs.Foto: Anders Wiklund / TT

Den äldre mannen åtalas även misstänkt för flera brott som ska ha begåtts på Gamla bangatan i Ludvika den 12 augusti i år.

Enligt åtalet ska mannen ha försökt angripa en polis med våld efter att två poliser omhändertagit mannen. Han ska ha slitit åt sig polisens batong när de båda satt i polisbilen.

I samband med detta ska han även ha bitit polisen i handen.

Vid samma tillfälle, i samband med omhändertagandet, ska mannen även ha försökt ta sig ur polisbilen samt komma loss, genom att kränga med kroppen, ta loss sitt bälte, banka på bilrutan och spjärna emot.

Senare samma datum ska mannen ha haft 0,28 gram alprazolam på sig när han vistades på polisstationen i Borlänge

För ovan nämnda händelser åtalas mannen misstänkt för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott.

Mannen förnekar brott i samtliga fyra fall.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons