Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevåningshus utrymdes på grund av befarad brand – men flera hörde inget larm: "Hade kunnat gå illa"

Ett trevåningshus i centrala Ludvika utrymdes efter larm om en befarad brand. Flera personer i byggnaden ska dock inte ha hört något larm. Nu har händelsen anmälts.

Annons

Den var runt lunchtid onsdagen den tredje januari som räddningstjänsten larmades om en befarad brand i en trevåningsbyggnad på Storgatan i centrala Ludvika.

När de väl var på plats kunde de dock snabbt konstatera att det var hantverkare som orsakat rökutvecklingen, som var på tredje våningen.

Enligt personen som larmat SOS hade brandlarm tjutit i lokalen. Nu kommer det dock uppgifter om att flera personer i byggnaden var ovetandes om det som hände.

I en anmälan till Arbetsmiljöverket uppger nämligen avdelningschefen för Studieförbundet vuxenskolan, som har lokaler på våningen under den som rökfylldes, att deras medarbetare inte hade hört något brandlarm.

"När medarbetarna skulle gå ut på lunch och öppnade dörren till trapphuset såg de människor som sprang nedför trappen, ropade att brandlarmet gått och att fastigheten måste utrymmas", skriver chefen i anmälan och poängterar att det kunde ha varit potentiellt farligt.

"Denna gången gick det bra – men hade det varit en riktig brand hade det kunnat gå illa".

Arbetsmiljöverket ska nu utreda händelsen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons